Tag: barn

Project

Herradura Ranch Residence

The client desired an economic barn-style house for a 7,000 acre ranch. He is a major league baseball pitcher who will only live and train at the location during the off-season; therefore, minimal investment for the living quarters was demanded—the value lay in the land.

In order to achieve the space and program requirements for this ranch-style training facility and house, a pre-fabricated metal building package was ordered which included 11 standard sized windows and two garage doors. The prefab building, typically used for industrial warehouses and sheds provides enclosure for living, barn, and training spaces at minimum expense. Two additional garage doors were added: when opened they provide expansive views out to the landscape, embracing the expansive Southeast Texas landscape—they bring light and long views throughout the building's simple yet dynamic spaces.. When closed they protect against the hot texas sun and provide security to the building when unoccupied.

The metal building is transformed from its traditional industrial typology to an intertwined living/training space which sits in the landscape as an art object.

The stairs and patios become the playful connective tissue which weave through the building and bind the spaces together.

Blog entry

Exterior volume

View of the guesthouse from the driveway. This front facade will have two very large barn doors which cover the windows when not in use and during the hot summer months.

The roofers started and completed there work over the course of two days.

We liked the view from the roof.

Blog entry

Connecting the inside to the outside

The Shiner guesthouse is coming along well with a few bumps along the way, including the loss of our camera which had a lot of the framing images. Its almost completely dried in now.

Great thing about a farmhouse on lots of land: you don't have to worry about privacy all that much. So, we tried to create cross views through the interior to connect the inside and out while framing shots of the beautiful landscape.

The double height living space spans across the barn-style volume from east to west so it should get a great cross breeze (its always windy in Shiner).

Subscribe to Tag: barn